Meer zang

Vorige week schreef ik over mijn super leuke geschiedenis en zangles. Het begon daarna meteen te kriebelen om nog meer te gaan zingen met de klas, het is niet voor niets een hobby van mij.

Om ze gestimuleerd te houden ga ik zorgen dat de komende liederen passen bij de lesstof. Omdat het Wilhelmus geschreven is als een oproep tot opstand, dacht ik meteen aan een van mijn favoriete musicals en de daarin voorkomende opstand: Les Miserables. In het verhaal achter de musical beschrijft Victor Hugo de opstand in Parijs, welke in 1832 plaatsvonden. In 1980 werd er een musical van gemaakt en een van de liederen wordt gezongen als opstandslied. Past dus perfect bij het thema opstand.

Op dinsdag heb ik in vijf minuten iets verteld over de Franse opstand en niet alleen het Wilhelmus herhaald, maar ook dit nieuwe lied ingestudeerd ‘Hoor je ’t zingen op de straat

Gister mochten ze voorzingen aan mijn begeleider, ze was onder de indruk dat iedereen beide liederen mee zong. Ook was ze verbaasd dat ze van die vijf minuten Franse opstand nog zoveel wisten. Uiteindelijk heb ik een spontane boekbespreking gehouden over Les Miserables i.pv. mijn geplande les levensbeschouwing. Ademloos hebben ze geluisterd en ik ben best wel trots dat er nu een leerling aan het boek begonnen is. Helaas heeft de musical verfilming een 12+ label, maar stiekem hoop ik dat ze hem later nog eens gaan kijken.