Over juf Femke

Juf Femke is lang geleden geboren in Rotterdam, als geboorte cadeautje viel er heel veel sneeuw.
Ik groeide op als oudste kind en kreeg twee broertjes, met wie ik het niet altijd even goed kon vinden. Ik hield van turnen en zwemmen, turnen kon ik best wel aardig. Helaas moest ik daarmee stoppen in verband met mijn rug, turnen is heel zwaar voor je lichaam. Het werd wedstrijdzwemmen, de enige keer dat ik iedereen voorbij zwom was toen het water te warm was voor wedstrijden. Niet echt een succes dus, maar wel een hele leuke tijd en zelfs een uitwisseling naar Edinburgh, Schotland.

Het turnen wilde ik niet missen, maar turn juf zijn was te zwaar. Ik besloot daarom om jurylid te worden. Van dichtbij het turnen zien en door de beoordeling proberen of ze zich konden verbeteren. Hier ben ik opgeklommen naar Nationaal jurylid en jureer nu ook op de Nederlandse Kampioenschappen. Het juf zijn wilde ik al wel graag en dus startte ik op mijn 12e als assistent zwemjuf. Hier heb ik later een diploma voor gehaald, zodat ik een echt zwemjuf ben.

Uiteraard heb ik ook op school gezeten. Na de basisschool ging ik naar de MAVO en daarna de SPW, want ik wilde graag juf op de crèche worden. Het diploma halen ging super, maar er was niet zoveel werk te vinden, dus maar wat anders doen. Het werd assistent-manager in een winkel, waar ik ook juf was, alleen dan voor nieuwe mensen en stagiaires. Later werd dit een andere winkel, waar ik nog veel extra diploma's gehaald heb.

Helaas kreeg ik een ongeluk met de fiets. Ik kon bijna niet meer zitten en lopen was ook moeilijk, met heel hard revalideren kan ik bijna alles weer en werd het tijd om weer te gaan werken. Dat is best lastig als je zolang thuis hebt moeten zitten, maar gelukkig kon ik een baan als assistent-bewindvoerder krijgen, waar ik ook een diploma voor gehaald heb. Toch wilde ik heel graag weer juf zijn en heb de stoute schoenen aangetrokken. Ik kon meteen starten als inval juf, iedere dag een andere school en klas. Toen ik een half jaar dezelfde klas had, werd duidelijk dat een eigen klas veel leuker is. Gelukkig durfde Grote Beer het met mij aan, zodat ik kon werken en leren tegelijk. Mijn eerste klas een hele drukke groep 7 met veel problemen, die eind van het jaar liet zien een super leuke klas te zijn! Gelukkig mocht ik nog een jaartje met ze mee en helpen ze mij aan super gave resultaten op de PABO.

 

slider4
slider1
slider2
slider3
previous arrow
next arrow